info@consort99.nl  |  tel: 0517 232 417


Zomercursussen, workshops en projecten

Schilderen

o.l.v. Karel Buskes

In de zomer van 2019 van maandag 15 juli tot en met zondag 21 juli organiseert Consort'99 onder andere een week schilderen.

Beginners en gevorderden

Heeft u altijd graag willen schilderen of heeft u al enige jaren ervaring? In beide gevallen zal Karel Buskes, die de cursus leidt, u op een enthousiaste manier begeleiden. Landschap schilderen is een belangrijk onderdeel, maar daarnaast kunnen ook andere onderwerpen aan bod komen, zoals portret, figuur of stilleven.

Iedere ochtend wordt er lesgegeven, waarbij de basisprincipes van het schilderen worden behandeld, zoals lijn, toonwaarde, kleur, het mengen van kleuren, compositie etc. Een en ander wordt geïllustreerd met voorbeelden uit de kunstgeschiedenis. Er wordt zoveel mogelijk op locatie en naar waarneming gewerkt, waarbij uiteraard rekening wordt gehouden met individuele wensen.

Naar eigen voorkeur kiest u olieverf of acryl.

Beschikt u over een eigen ezel en materiaal, dan kunt u dit meenemen. Ook is het mogelijk tegen een kleine vergoeding materiaal via de docent te betrekken.

Weekindeling

De aankomsttijd op maandag is tussen 11:15 en 12:15.
Om 12:30 is het middageten. De eerste workshop begint om 15:00 uur.

Vanaf dinsdag wordt er iedere dag ‘s ochtends geschilderd van 9:30 tot 12:30. Aan het einde van elke ochtend wordt het werk besproken. ’s Middags kunt u uw tijd zelf invullen. De schilderdocent is evenwel ook dan beschikbaar. Ter afsluiting van de week is er een expositie.

Inschrijven

Wilt u zich inschrijven voor de zomercursus Schilderen?  Klik hier >

Karel Buskes

karelbuskes.jpgGeboren 1962. Studeerde tussen 1980-1985 aan de Academie voor beeldende kunsten Minerva, in Groningen. Lichamelijkheid is het thema in zijn werk en wordt vormgegeven door schilderijen en tekeningen van mensen en dieren.

Het merendeel van Buskes' schilderijen heeft koeien als onderwerp en zijn monumentaal van opzet. Hij plaatst de koeienlijven groot, veelal vlakvullend in het beeld waardoor de wonderlijke vormen van deze dieren naar voren springt. Het gebruik van opmerkelijke uitsnedes versterkt het gevoel van ruimte voorbij het beeldkader. De koeien van Buskes zijn bijna tastbaar in hun lichamelijke aanwezigheid. Zijn schilderijen laten de ontroering zien die koeien, in hun onhandige logheid, kunnen oproepen. Buskes tekent op de veemarkt, waar hij vooral gefascineerd wordt door de vormenrijkdom van de magere en zieke dieren. Hun kwetsbaarheid wordt zichtbaar in de schilderijen. Buskes' kleurgebruik is warm en ingetogen en rijk aan nuances. Tegenwoordig is in zijn werk een toenemende aandacht voor licht waar te nemen.

In 1991 heeft Buskes de J.K. Egbertsprijs in Groningen gewonnen en in 1997 is de Mesdag Cylinderprijs in Den Haag hem toegekend

Website: www.karelbuskes.nl

Inschrijven

Wilt u zich inschrijven voor de zomercursus Schilderen?  Klik hier >