info@consort99.nl  |  tel: 0517 232 417


Zomercursussen, workshops en projecten

Ensemblespel blokfluit

o.l.v. Hilde de Wolf

In de zomer van 2018 van maandag 16 juli tot en met zondag 22 juli organiseert Consort'99 onder andere een week ensemblespel blokfluit.

We vieren de tiende zomercursus. Dit is een feestje en daarom gaan we met het koor, de blokfluitisten en enig andere instrumentalisten werken aan de Ode: Come ye sons of art (Birthday Ode for Queen Mary). Lees de informatie bij het koor.

Het is een feestelijk stuk, bestaande uit negen delen. Instrumentale stukken worden afgewisseld met koor en solisten. Het duet “Sound the trompet” is misschien wel het meest bekende deel.

We zullen ook ander werk van Purcell spelen en van zijn tijdgenoten zoals Henry Lawes, Matthew Locke, Orlando Gibbons en anderen.

De verbintenis van deze componisten is de Chapel Royal. De generatie voor Purcell, die van tijdens zijn korte leven en die van erna zullen we leren kennen.

De composities zijn bedoeld voor alle fluiten van sopranino tot de Subbas fluiten.

Er kan zoals ieder jaar weer gebruik gemaakt worden van de Contrabas en de Subbas blokfluiten. Die neem ik mee.

De cursus is geschikt voor ervaren blokfluitspelers die graag samenspelen. Voor spelers die zelfstandig een partij kunnen spelen, geen moeite hebben met enkele kruizen en mollen of verschillende maatsoorten. Alle soorten blokfluiten zijn welkom. Neem je blokfluit(en) mee en ook een muziekstandaard.

Weekindeling

De aankomsttijd op maandag is tussen 11:15 en 12:15.
Om 12:30 is het middageten. De eerste workshop begint om 15:00 uur.

Vanaf dinsdag wordt er iedere dag ‘s ochtends gerepeteerd van 9:30 tot 12:30. Na de lunch kunt u genieten van de omgeving. Ook is er gelegenheid om samen te musiceren. ‘s Avonds wordt er nog een uur gerepeteerd.

Zaterdag 21 juli vindt er een eindpresentatie plaats.

Inschrijven

Wilt u zich inschrijven voor de zomercursus Ensemblespel blokfluit?  Klik hier >


Hilde de Wolf

hilde.jpg

Hilde de Wolf is blokfluitist en geeft concerten over de hele wereld. Ze geeft workshops en cursussen in Nederland en Duitsland en verzorgt blokfluitlessen aan kinderen en volwassenen. Geeft ondersteuning aan ensembles en kamermusici die zich de muziek uit de Renaissance of Barok of nieuwe muziek eigen willen maken. Ze studeerde aan het Rotterdams Conservatorium en behaalde haar Master-diploma. Van 'het Prins Bernhard Fonds' en 'de Stichting Voortgezette Studie Podiumkunsten' ontving zij een beurs voor een studie aan de Staatlichte Hochschule in Trossingen, Duitsland. Zij specialiseerde zich in Middeleeuws en eigentijds repertoire voor blokfluit.

Kijk voor meer informatie over Hilde de Wolf op hildedewolf.com.

Inschrijven

Wilt u zich inschrijven voor de zomercursus Ensemblespel blokfluit?  Klik hier >