info@consort99.nl  |  tel: 0517 232 417


Zomercursussen, workshops en projecten

Beeldhouwen

o.l.v. Fieke de Roij

Geen plaatsen meer beschikbaar. Bij voldoende belangstelling wordt er ook een beeldhouwcursus georganiseerd in de week van 22-27 juli 2019. U kunt zich hiervoor aanmelden per email. (info@consort99.nl).

In de zomer van 2019 van maandag 15 juli tot en met zondag 21 juli organiseert Consort'99 onder andere een week beeldhouwen.

Tijdens de zomerweek gaat u in een kleine groep aan de slag. U leert, al doende, de basis van het beeldhouwen in steen: ontwerp, uitvoering en afwerking. U krijgt alle ruimte voor eigen ideeën en terwijl u bezig bent, leert Fieke u de kneepjes van het vak. Zowel beginners als gevorderden zijn welkom.

Cursus

  • Je verruimt je kennis en vaardigheden
  • Je ervaart de ontspanning van inspanning
  • Je leert ideeën ontwikkelen én vormgeven
  • Je kunt zien hoe anderen tot een beeld komen
  • Je zult jezelf verrassen

Als u al (enige) ervaring heeft, kunt u deze week gebruiken om iets nieuws te proberen, eens groter te werken of door te gaan aan een bestaand beeld.

U krijgt veel individuele vrijheid. U kiest zelf met welke steensoort u wilt werken en wat u maakt.  Gedurende de cursus werkt u zelfstandig, in uw eigen tempo. Daarbij krijgt u de nodige begeleiding en instructie van Fieke.

In deze cursus doet u alles met de hand. Gereedschap is aanwezig.

Steen

Op de locatie zijn geen beeldhouwstenen in voorraad. U dient zelf vooraf een steen aan te schaffen. Wilt u hierover overleg, dan kunt u contact opnemen met Fieke. Zij adviseert u graag over steensoort, afmeting en verkoopadressen.

Locatie

Frenswegen ligt aan de Vechte, in een omgeving die bekend staat om zijn Bentheimer zandsteen. Inspirerend is de "Kunstwege", een 180 kilometer lange kunstroute langs de Duitse en Nederlandse Vecht.

Weekindeling

De aankomsttijd op maandag is tussen 11:15 en 12:15.
Om 12:30 is het middageten. De eerste workshop begint om 15:00 uur.

Vanaf dinsdag wordt er iedere dag ‘s ochtends gebeeldhouwd van 9:30 tot 12:30. ’s Middags kunt u uw tijd zelf invullen. Om binnen een week een beeld te maken, heeft u de tijd hard nodig. Daarom is Fieke er ook een aantal middagen voor begeleiding.

Ter afsluiting van de week is er een expositie.

Inschrijven

Wilt u zich inschrijven voor de zomercursus Beeldhouwen?  Klik hier >

Fieke de Roij

Fieke-de-Rooij-portret.jpg

Fieke de Roij is beeldhouwer en docent beeldhouwen. Zij wil de aandacht voor beeldhouwkunst vergroten en mensen de kans bieden zelf het beeldhouwen in steen te ontdekken. In haar eigen atelier in Utrecht geeft zij al ruim 10 jaar cursussen beeldhouwen.

Na een studie textiele werkvormen en handvaardigheid aan de lerarenopleiding in Utrecht (1982-1988) ging Fieke jaren later ruimtelijk werken aan de Vrije Academie, werkplaats voor beeldende kunsten in Den Haag (1995-2000). In 1994 is zij gestart met beeldhouwen in steen.

Haar beelden zijn helder en abstract. Ze ontstaan intuïtief, door het combineren van vormen en materialen. Al werkend is zij voortdurend op zoek naar eenvoud, spanning en evenwicht. De sporen van het maakproces blijven zichtbaar, vaak in de structuur van de beitelslag, maar ook in breukvlakken of de afwerking van de oppervlakte. Dat geeft de beelden een persoonlijke signatuur. Met duidelijke lijnen en vlakken zoekt zij naar een krachtige vorm. Het zijn geen beelden die nadrukkelijk mooi of verleidelijk willen zijn. Ze vertellen geen verhaal maar roepen een sfeer of associatie op. Als kijker krijg je ruimte voor een eigen invulling.

Kijk voor meer informatie over Fieke de Roij op www.werkinsteen.nl.

Inschrijven

Wilt u zich inschrijven voor de zomercursus Beeldhouwen?  Klik hier >