info@consort99.nl  |  tel: 0517 232 417


Zomercursussen, workshops en projecten

Zangcursus

o.l.v. Gaby de Goede

In de zomer van 2019 van maandag 22 juli tot en met zaterdag 27 juli organiseert Consort'99 onder andere een zangcursus. De cursus wordt gegeven door Gaby de Goede.

Voor zowel beginners als gevorderden

In deze cursus krijgt u individuele zanglessen. Dat kan aan de hand van meegebrachte muziekstukken. Ook kan de docente, na overleg met u, materiaal meenemen. Pianiste Saskia Terpstra zorgt voor de begeleiding.

Naast de individuele lessen wordt er ook gewerkt in groepjes en kunt u deelnemen aan een koor.

Gaby geeft met heel veel plezier zangles aan beginners en gevorderden van alle leeftijden. Iedereen die graag zingt is van harte welkom.

In de zangles schenkt Gaby aandacht aan een goede lichaamshouding, adembeheersing, klankvorming, resonans, articulatie en uitspraak van de tekst (c.q. vreemde talen). Een vast onderdeel van de les zijn de zangoefeningen om zo je stem goed te leren kennen en ieder genre (musical, pop, jazz, liederen en opera) te kunnen beheersen.

Daarnaast is het artistieke aspect; het inleven (interpretatie) ook een belangrijk onderdeel van de zangles. Voor de beginnende zanger omdat het de vrijheid van het zingen vergroot en daardoor het plezier. En zeker voor die leerlingen die zich voorbereiden voor een toelatingsexamen van een conservatorium of een concours/talentenshow. Maar ook voor de professionele zangers die een recital of rol voor musical of opera willen voorbereiden.

Persoonlijke aanpak is heel belangrijk voor Gaby in haar lessen, want iedereen heeft zijn eigen unieke stemgeluid en talent.

Weekindeling

De aankomsttijd op maandag is tussen 11:15 en 12:15.
Om 12:30 is het middageten. De eerste workshop begint om 15:00 uur.

Voor de rest van de week ontvangt u bij aankomst een volledig rooster met daarop de tijden van de individuele- en groepslessen.

Inschrijven

Wilt u zich inschrijven voor de zomercursus Zang? Klik hier >


Gaby de Goede

gaby-de-goede.jpgGaby de Goede studeerde Klassieke Solo Zang en Docerend Musicus aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Ze studeerde voornamelijk bij Rita Dams en Diana Forlano . Belangrijk voor haar artistieke ontwikkeling was ook haar periode in de operaklas van het conservatorium o.l.v dirigent Kenneth Montgomery waarin ze verschillende rollen vertolkte. Gaby volgde Masterclasses aan the Britten-Pears School in Aldebrough in Engeland en in Gregynog in Wales bij o.a Phyllis Brun Julson en Barbara Pierson. In Nederland volgde ze masterclasses bij Elly Ameling en Christina Deutekom.

Na haar studie kwam Gaby in Den Helder wonen waar ze met veel enthousiasme een particuliere zangstudio begon waarin ze als zangpedagoge werkt. Een aantal leerlingen van haar werkt nu in grote produkties in het buitenland. Naast haar drukke bestaan als zangpedagoge en jurymedewerkster op talentenjachten geeft Gaby regelmatig concerten als solozangeres in binnen- en buitenland met begeleidsters als Colet Nierop (harpiste), met wie zij al 10 jaar een vast duo vormt, de pianiste Wies van der Poel , Mirjam Rietberg (harpiste), orkesten, koren en ensembles. In verband met haar werk als musicus werd ze in december 2010 gevraagd voor de raad van de advies van de schouwburg de Kampanje te Den Helder. Sinds 2010 is Gaby werkzaam als zangcoach bij de musicalvereniging Showboat. Per augustus 2014 gaat Gaby als dirigent werken bij één van de nieuwe koren van de St. Jans kerk te Breezand.

Inschrijven

Wilt u zich inschrijven voor de zomercursus Zang?  Klik hier >