info@consort99.nl  |  tel: 0517 232 417


Zomercursussen, workshops en projecten

Koorzang

o.l.v. Jannie de Groot

Engelse muziek uit de 17 de eeuw. “Dido and Aeneas” en Madrigalen. Op het programma staan madrigalen van John Dowland en Thomas Morley. Het prachtige “Flow my tears” kan daarbij niet ontbreken.

De bekendste componist uit het 17 de eeuwse Engeland is Henry Purcell. Zijn bekendheid dankt hij voor een groot deel aan zijn prachtige opera “Dido and Aeneas”. Tijdens de koorrepetities worden ook de koordelen van de Dido ingestudeerd. Samen met de solozangers hopen we aan het eind van de week het hele stuk uit te voeren.

Weekindeling

De aankomsttijd op maandag is tussen 11:15 en 12:15.
Om 12:30 is het middageten. De eerste workshop begint om 15:00 uur.

Voor de rest van de week ontvangt u bij aankomst een volledig rooster met daarop de tijden van de individuele- en groepslessen.

Inschrijven

Wilt u zich inschrijven voor de zomercursus Zang? Klik hier >

Jannie de Groot

jannie2017.jpgJannie de Groot studeerde blokfluit en vervolgens koordirektie en kerkmuziek bij Jos Leussink, Jos Vermunt, Harold Lenselink en Jan Luth. Momenteel is Jannie dirigent van vocaal ensemble Canticum Novum en de vrouwenkoren Canta Silva en Frominae. Van 1993 t/m 2015 is zij als cantor werkzaam geweest bij de Franeker Cantorij.

Voor de stichting Resonans verzorgt zij regelmatig concerten met een ad hoc koor. Onder haar leiding werden o.a. het Requiem van Fauré , de Krönungsmesse van Mozart en de Nelsonmis van Haydn uitgevoerd.

De afgelopen jaren voerde ze tijdens de koorweek van Consort’99 muziek uit van onder andere Brahms, Buxtehude, Mozart en Telemann. In 2012 stond de barokopera Dido en Aeneas van Henry Purcell op het programma.

Naast haar privépraktijk blokfluit is Jannie werkzaam bij Cultuurcentrum de Wâldsang.