info@consort99.nl  |  tel: 0517 232 417


Zomercursussen, workshops en projecten

Schilderen

Docent: Gosse Koopmans

Cursusinhoud

Heeft u altijd graag willen schilderen of heeft u al enige jaren ervaring? In beide gevallen zal Gosse u op een enthousiaste manier begeleiden. Landschap schilderen is een belangrijk onderdeel, maar daarnaast kunnen ook andere onderwerpen aan bod komen, zoals portret, figuur of stilleven.

Iedere ochtend wordt er lesgegeven, waarbij de basisprincipes van het schilderen worden behandeld, zoals lijn, toonwaarde, kleur, het mengen van kleuren, compositie etc. Een en ander wordt geïllustreerd met voorbeelden uit de kunstgeschiedenis. Er wordt zoveel mogelijk op locatie en naar waarneming gewerkt, waarbij uiteraard rekening wordt gehouden met individuele wensen.

Naar eigen voorkeur kiest u olieverf of acryl.

Beschikt u over een eigen ezel en materiaal, dan kunt u dit meenemen. Ook is het mogelijk tegen een kleine vergoeding materiaal  van Consort'99 gebruiken.

Weekindeling

De aankomsttijd op woensdag is tussen 11:15 en 12:15.
Om 12:30 is het middageten. De eerste workshop begint om 15:00 uur.

Vanaf donderdag wordt er iedere dag ‘s ochtends geschilderd van 9:30 tot 12:30. Aan het einde van elke ochtend wordt het werk besproken. ’s Middags kunt u uw tijd zelf invullen. De schilderdocent is evenwel ook dan beschikbaar. Ter afsluiting van de week is er een expositie.

Inschrijven

Wilt u zich inschrijven voor de zomercursus Schilderen?  Klik hier >

Gosse Koopmans

foto-Gosse-Koopmans-360.jpgGosse Koopmans werd in 1957 in Garyp geboren als zoon van de bekende Friese kunstschilder Klaas Koopmans. Het schilderen heeft hij van jongs af aan meegekregen.

Gosse Koopmans studeerde aan de kunstacademie Minerva te Groningen. Na zijn academietijd woonde en werkte hij langere tijd in Arnhem.

Op diverse plaatsen werd zijn werk geëxposeerd, o.a. bij Galerie van Hulsen, Galerie Vis en Pictura. Zijn werk werd aangekocht door diverse instellingen, de provincie Friesland en particulieren.

Na 17,5 jaar in het Friese Eastermar gewoond te hebben, woont de Friese kunstenaar nu sinds maart 2019 in het Groningse Warfhuizen. Hij schildert naast imposante landschappen, mooi en vlot opgezette cafétaferelen, ontroerende portretten van kinderen, dieren en volwassenen, prachtige stillevens, schaatsers in actie op het ijs alsmede persoonlijke verslagen van zijn deelname aan meerdere elfstedentochten. Naast zijn vrije werk schildert hij ook in opdracht.

Gosse Koopmans laat zich inspireren door het spel van licht en donker, waarbij verwondering altijd het uitgangspunt is. In zijn landschappen, die hij op locatie maakt, wordt dit nog gecombineerd met ruimte, wolkenluchten en waterpartijen; elementen die hij in ruime mate in het Friese en Groningse landschap aantreft.

Gebruikte technieken zijn olieverf op doek, olieverfschetsen op papier, potloodschetsen op papier en gemengde technieken (viltstift en kleurpotlood).

> meer informatie over Gosse Koopmans.

 

Wilt u zich inschrijven voor de zomercursus Schilderen?  Klik hier >