info@consort99.nl  |  tel: 0517 232 417


Zomercursussen, workshops en projecten

Schrijven

o.l.v. Marije Verbeeck

In de zomer van 2020 van 13 juli tot en met 19 juli organiseert Consort'99 onder andere een week schrijven.

Over de cursus

Deze schrijfweek heet: De hoorn des Overvloeds.

Kom aan tafel, voor een combinatie van autobiografisch en creatief schrijven. Ook een afwisseling in proza en poëzie en in lichter en serieuzer schrijfwerk.
We proeven van het vrije vers en de imitatio, waarbij je leert pikken maar tóch helemaal zelf iets schrijft. We maken miniaturen: waarin bijna niets gebeurt, we schrijven een brief en een ultrakort verhaal. We schrijven bij beelden en wellicht bij muziek. Jouw manier van kijken en denken en de verhalen van je leven zijn je onderwerp en je inspiratie tegelijk.
Er komt ook wat schrijftheorie langs, maar daar ligt de nadruk niet op, die ligt op naar binnen gaan, ontdekken en toelaten wat er is.

Weekindeling

De aankomsttijd op maandag is tussen 11:15 en 12:15.
Om 12:30 is het middageten.De eerste workshop begint om 15:00 uur.

Vanaf dinsdag schrijven we elke ochtend van 9:30 tot 12:30. De middagen kun je naar wens besteden.
Voor wie dit wil, is er 's avonds voor het slapen gaan nog een klein schrijfopdrachtje. Een kwartiertje tot jezelf komen en dan even in woorden vangen wat om je heen fladdert of in je hoofd zoemt. Zo schrijven kan een vorm van meditatie zijn. Voel je uitgenodigd.

Inschrijven

Wilt u zich inschrijven voor de zomercursus Schrijven?  Klik hier >

Marije Verbeeck

verbeeck-foto-portret.jpgMarije Verbeeck (1961) is biograaf en tekstschrijver. Sinds 2006 geeft ze schrijfcursussen die ze liever schrijfbijeenkomsten noemt. Ze heeft de School voor Journalistiek afgerond evenals Dactylus, opleiding voor schrijfdocenten. Ze voelt zich een dichter.

Het is haar doel om taal als persoonlijk expressiemiddel terug te brengen. Bij haar mag schrijven uit de sfeer van goed en fout komen. Taal hoort bij de levenslaag.

Website: marijeverbeeck.nl

Wilt u zich inschrijven voor de zomercursus Schrijven?  Klik hier >